Termék jellemzői:
A nitrogénes alkotóelem jelenléte táplálja az élesztőgombákat, a kénessav antiszeptikus hatása pedig véd az oxidációtól. Elősegíti az optimális erjesztést, csökkenti az illósav kialakulásának lehetőségét, fokozza a színstabilitást és egészséges illatú, jól tárolható bort eredményez. Jellemzőinek köszönhetően széles körben alkalmazható a szőlő feldolgozásától, a bor tárolásán, érlelésén keresztül egészen a palackozásig. Segítség a borkészítés korai stádiumában, de hatékony alternatívája lehet a folyékony kén dioxidnak vagy a borkénnek.
Előnyei:
A felszabaduló NH3 (ammónia) segíti az élesztősejtek tápanyaghoz jutását.
A kénessav, a szelektív hatásának köszönhetően gátolja a nemkívánatos, vad élesztők szaporodását
Oxidáció gátló hatása védi a bor színét és illatát, azáltal, hogy a polifenol-oxidáz (lakkáz) enzim termelődését gátolja,
Vörös szőlőre színkioldó hatást fejt ki.
Alkalmazása:
A szőlő zúzása közben a zúzó-bogyózó gépbe vagy a fogadógaratba adagoljuk, illetve a cefrevezetékbe gépi adagolóval folyamatosan injektáljuk be!
A készítmény összetétele:
ammónium-biszulfit 40 %, desztillált víz 60 %.
Kb: 1,25 kg