Barion Pixel
Több mint 15 éve az Önök szolgálatában!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dermanyguard 200 ml

5290Ft

Dermanyguard vörös madártetű atka elleni itatófolyadék, 200 ml

A baromfiállományokban megjelenő vörös madártetű atkák fontos állategészségügyi kihívást jelentenek, mivel jelentősen befolyásolhatják a madarak egészségét és termelékenységét. A vörös madártetű atkák a baromfi vérével táplálkoznak, ami vérszegénységhez, stresszhez, csökkent tojástermeléshez és súlyos fertőzés esetén akár elhalálozáshoz is vezethet az állatoknál. Ezenkívül a vörös madártetű atkák betegségeket is átadhatnak a madarak között, ami veszélyezteti az állomány általános egészségi állapotát, és potenciálisan hatással lehet az élelmiszerbiztonságra.

A DERMANYGUARD előnyei a hagyományos kezelési módszerekkel szemben:
• A DERMANYGUARD célzottabb és hatékonyabb megközelítést biztosít, mivel közvetlenül a madarakra és környezetükre juttatható, elérve az atkákat a rejtekhelyükön is.
• Ezenkívül a DERMANYGUARD folyadékot természetes összetevőkből állították össze, ami a vegyszeres alapú kezelésekhez képest biztonságosabbá teszi használatát mind a madarak, mind a környezet számára, ugyanakkor hatékonyan fékezi a vörös madártetű atka fertőzést.
• A permetezőszerek, egyéb vegyszerek költsége jellemzően magasabb, mint a DERMANYGUARD itatófolyadék költsége.
• A DERMANYGUARD biztonságos alkalmazás, kedvező élettani hatásai vannak, és nincs élelmezés-egészségügyi várakozási ideje.
• Hatékonyan alkalmazható hosszútávon is, nem alakul ki rezisztencia.
• Jótékony hatással van a termelési mutatókra.
• Megelőzésként alkalmazva szinten tartható az állomány atkamentessége.
• A termék Biokontroll Hungária tanúsítvánnyal rendelkezik, biogazdaságban is használható.

HATÁSMECHANIZMUS:
1. A DERMANYGUARD-dal kezelt tyúkok vérének íze megváltozik, valamint a vér emészthetősége rosszabb lesz, így az atkák nem fogják szívni a tyúkok vérét. Ezáltal megtörhető az atkák életciklusa.
2. A rendszeres és gondos adagolás fontos ahhoz, hogy a DERMANYGUARD itatófolyadék megfelelő védettséget tudjon nyújtani.
3. A DERMANYGUARD nem inszekticid (rovarölő) hatású, nincs közvetlen hatása az atkákra. Alkalmazása ugyanakkor segít csökkenteni az atkaállományt az atkák kiéheztetése révén, a tenyésztők pedig csökkenteni tudják a hagyományos kezelések gyakoriságát.

A védekezés fázisai a DERMANYGUARD-dal:
1 hét után: A készítmény hatására az atkák viselkedése megváltozik. Az atkák kijönnek a tyúkok tollazatából, elkezdenek új élelem forrás után nézni, ezáltal úgy tűnhet az atka populáció száma megnövekedett. Az éhező atkák egyre aktívabban fognak új lehetőséget keresni a táplálkozásra.
1 hónap múlva: Új élelemforrás hiányában az atkák csoportokba ülnek, aktivitásuk lecsökken. Az atkák pusztulását mutatja az egyre nagyobb területen jelentkező szürkés-fehér porszerű képződmény, mely az elpusztult, elporladt atkák teteme. Gyakran pókhálószerű képződményeket figyelhetünk meg, mely egy póktól származik, ami az atkák természetes ellensége. Ez a pók atkákkal táplálkozik, jelenléte jelzi a DERMANYGUARD természetbarát tulajdonságát, hiszen sem a tyúkra, sem más élőlényekre nem gyakorol negatív hatást.
2-6 hónap után: Folyamatosan további elszáradt, elpusztult atkák teteme jelenik meg.

Néhány fontos tudnivaló a termék hatékonysága érdekében:
1. Természetes viselkedése az atkáknak, hogy hullámszerűen táplálkoznak és szaporodnak. Így például a nyári nagy melegnek köszönhetően több atka jelenik meg. Ebben az esetben sűrített kezelés ajánlott (kéthetente 1 nap).
2. A DERMANYGUARD itatófolyadék kevésbé hatékony, ha a madaraknál betegség (vírus vagy baktériumfertőzés) áll fenn. Ebben az esetben a 7 napos itatást ismételni szükséges.
3. Hatékonyság növelésére és a májműködés támogatásra a SUPERLIV májvédő és anyagcsere szabályzó készítmény alkalmazását ajánljuk a DERMANYGUARD alkalmazása előtt.
4. Legyengült immunrendszerű állomány esetében a STRESROAK immunerősítő és stresszcsökkentő folyadék alkalmazását ajánljuk.

8 készleten

Miért érdemes nálunk vásárolnia?

Segítőkész csapat

Munkatársaink minden felmerülő kérdésére türelemmel, kimagasló szakmai tudásukat bevetve válaszolnak.

megfelelő árazás

Üzletünkben, és webshopunkban törekedtünk arra, hogy a legjobb ár - érték arányt kínáljuk.

gyors szállítás

A termék megrendelése után a lehető leggyorsabb módon útnak indítjuk a csomagját.

További termékeink

0
    0
    Kosár
      KUPON BEVÁLTÁSA