Barion Pixel
Több mint 15 éve az Önök szolgálatában!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

A legjobb kerti szerszámok az otthoni kertészkedéshez

A kertészkedés egy alkotó folyamat, ami közben az ember és a természet együttműködéséből valami igazán nagyszerű jön létre. Akár egy kisebb teraszos vagy egy hátsó udvari zöldséges kertről, akár egy közös kertben lévő parcelláról van szó, jobb egészségre tehet szert az, aki, ha csak hobbi szinten is, de rendszeresen időt tölt a kertjében. A kertészkedés öröméhez azonban a megfelelő kerti szerszámok és vetőmagok megléte elengedhetetlen.

Elengedhetetlen kerti szerszámok kezdőknek

A kerti szerszámok készlete nagy előnyt jelenthet a kertészek és a hobbi szinten kertészkedők számára is. Mikre lesz szükségünk?

A kézi ásó és nagy ásó nélkülözhetetlen kerti szerszámok a talaj mozgatásakor, illetve amikor egy adott területet kell felásnunk. A keskeny kisebb ásókat használhatjuk az ágyasnövények telepítéséhez vagy átültetéshez, esetleg palántázáskor a lyukak kialakításához.

A kapákat többféle feladatra is használhatjuk. Gazoláskor, a föld fellazítására, frissítésére is használhatjuk, de kijelölhetjük vele ültetéskor a sorok helyét is. Ez az egyik leggyakrabban használt a kerti szerszámok közül. A négyszögletes fejű kapákkal könnyedén elkészíthetjük az árkot, ahová a magokat vagy a palántákat szeretnénk majd ültetni. A háromszög alakú kapával a precízebb ültetést és a gyomlálást tudjuk elvégezni. Ha szűk helyen kell dolgoznunk, akkor ez a szerszám elengedhetetlen lesz. 

A vasvilla ideális akkor amikor műtrágyát vagy komposztot szeretnénk a földhöz keverni, hiszen ezzel gyors elegyíthetjük a földet a szükséges adalékokkal. Ha a talajt szeretnénk levegőztetni egy agyagosabb területen, akkor is vasvillára lesz szükségünk.

A gereblye és lombseprű ősszel nagy segítség, össze tudjuk szedni a lehullott leveleket és vagy könnyedén össze tudjuk gereblyézni a levágott füvet.

A kerti szerszámok közül a metszőolló tökéletes ha a kertünkben szeretnénk megmetszeni a bokrokat és a fákat. De jó szolgálatot tesz, ha éppen az elvirágzott növényektől szeretnénk megszabadulni.

Egy minőségi kerti kesztyűt, akkor az hosszú ideig segíthet abban, hogy megvédjük kezünket a szúrásoktól, amiket a tüskék okozhatnak. 

Hogyan vethetőek el vetőmagok otthon?

A vetőmagok elvetésének ideje természetesen zöldségfajtánként eltérő. Fontos tudnunk, hogy mikor szeretnénk a kertünkbe kiültetni a növényeket. A hidegtűrő fajokat általában március-április, a melegkedvelőket pedig április-május környékén kell kiültetnünk, de vannak zöldségek, amik csak júniusban kerülhetnek ki a végső helyükre.

Kezdésként edényeket töltsük fel 6-10 cm magasságban a földdel és alaposan nedvesítsük át. Ezt követően kerüljenek a vetőmagok a föld tetejére, amiket egy újabb réteggel fedhetünk el. Hogy a magok végül milyen mélyre kerüljenek azt első sorban a magok mérete határozza meg. A vetőmagok átmérőjének duplája legyen az őket fedő föld vastagsága. Érdemes ezt pontosan betartani, mert az eltúlzott ültetési mélység negatívan befolyásolhatja a csírázási időt. 

Az elvetett vetőmagok számára a csírázás alatt fontos a megfelelő hőmérséklet és páratartalom biztosítása. A tasakokon feltűntetett csírázási hőmérsékletet igyekezzünk biztosítani, ehhez tehetjük őket a radiátor közelébe, de ne rá. Tartsuk nedvesen az ültetőközeget, ne feledkezzünk meg a szellőztetésről sem, kerülve ezzel a gombafertőzéseket. 

Fényre csak azután lesz szükségük, hogy kibújtak a föld alól, megjelentek a sziklevelek. Ezen a ponton a hőmérséklet és a páratartalom már csökkenthető.

A palánták tápanyag utánpótlását az első levelek megjelenése után kell elkezdenünk. Használjunk palántázáshoz összeállított folyékony tápoldatot, mindig tartsuk be az előírásokat, hiszen a növények ilyenkor nagyon érzékenyek a túladagolásra.

A kicsírázott növényeknek a rengeteg fényre van szükségük, elferdülhetnek, ahogy az ablak felé törnek, ezért nekünk is rendszeresen forgatunk kell a cserepeket.

Ha betartunk néhány alapvető szabályt a vetőmagok elvetésekor és a kerti szerszámok használatára id odafigyelünk, szép erős palántáink lesznek melyek magassága a kiültetés idejekor már akár 25-30 centiméter is lehet.

További bejegyzéseink

A növényvédőszer webáruház, amit mindig is kerestél!

Egy növényvédőszer webáruház számos előnyt kínál a hagyományos, fizikai boltokkal szemben, különösen szakmai szempontból. Az online platformok szélesebb választékot, könnyebb hozzáférést és hatékonyabb információáramlást biztosítanak, amelyek mind hozzájárulnak a hatékonyabb és fenntarthatóbb növényvédelemhez. Íme néhány kulcsfontosságú érv, hogy miért kitűnő

Elolvasom »
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - 0Ft
0
    0
    Kosár
      KUPON BEVÁLTÁSA